Czy przestrzeganie równowagi kwasowo-zasadowej w diecie jest konieczne? Policzyłem trochę i wyszło mi około +30 kwasowości w organizmie przy spożywaniu 1kg warzyw dziennie. Więcej warzyw już bardzo nie mam jak dodać, bo i tak czuję się od nich syty. Czy taka ilość jest duża i powinno się przeciwdziałać tej kwasowości np. kupić proszek zasadowy czy [...]
[...] z załóżmy 5% bf a dla osoby z 20%bf ten optymalny deficyt będzie różny? Znalazłem na forum artykuł, który podaje, że "optymalny" deficyt to 62kcal na każdy kg tłuszczu w organizmie. Pytam, bo jestem na redukcji 2 miesiące, waga idzie w dół tyle ile zakładałem czyli 0,5kg ale zastanawiam się czy przy moim bf 19,5% nie "boję" się za bardzo o [...]
[...] odgrywają one tak samo ważnej roli, jak białka, czy węglowodany? A jeżeli tak, to czym się kierować przy zakupie suplementu mającego za zadanie uzupełnić braki minerałów w organizmie? Składniki mineralne są odpowiedzialne za szereg czynności min.: uczestnictwo w różnych procesach metabolicznych, tworzenie elementów strukturalnych kości (np. [...]
[...] i najprawdopodobniej dlatego po odchudzaniu nastepuje u Ciebie powrot do poprzedniej wagi. wierzysz w swoja silna wole? kolejne pytanie- czy zalezy Ci na wadze czy 'szczuplosci', tzn. niskim poziomie tluszczu w organizmie? bo to nie to samo. rozumiem, ze 72kg to juz otylosc? bo ja tyle waze Zmieniony przez - wrong w dniu 2011-03-09 20:55:50
[...] z 1 łyżki do 4-5łyżek).. i z 2-3 tyg. temu zmieniłem wodę mineralną na niskosodową (ze 100mg/l na 10mg/l), żeby zmniejszyć podaż soli - co by zbędnej wody nie zatrzymywać w organizmie :) 100mg to niedużo, ale woda była wysokozminralizowana - ponad 2000mg/l , a teraz jest to około 500mg/l. Wyczytałem, że wody wysokozmineralizowanej nie należy pić [...]
[...] w diecie trzeba dostarczać niewielkie ilości tłuszczu, umiarkowane węglowodanów oraz jak największe białek. Nie muszę chyba przy tym mówić, że preferowanym źródłem kalorii w organizmie są węglowodany? Zasada numer trzy –tym razem lekko zmodyfikujemy zasadę drugą. Przestrzegając rozkładu ”jeden –dwa-trzy” , [...]
[...] soli sodowych, przez co zahamowany jest proces wydalania sodu, który zostaje w ustroju wraz z większą ilością wody. Nota bene powoduje to obniżenie zawartości potasu w organizmie, który to zwiększa wydalanie wody. Wzrost sodu w organizmie, spowodowany działaniem aldosteronu, powoduje wzrost ciśnienia osmotycznego oraz zwiększa wydzielanie [...]
[...] WL - 130 kg, sq - 150 kg, MC - 180 kg, PP - 80 kg - w serii z poprawną techniką masa: szersze: bary, plecy, uda i triceps - w sumie każda z części odpowiedzialna za siłę w organizmie wytrzymałość: po osiągnięciu pkt. 1 i 2 idę na coś co pozwoli mi wykorzystać to w zakresie w jakim zawsze chciałem, mając w ZG zarówno cf jak i kettle spróbuję [...]
Ja 37 lat w ogóle nie używałem funkcji: aktywność w organizmie i też się jakoś przekonałem :-) Shadow czy za 1500 zł da się kupić coś sensownego z używanych MacBooków np. na Allegro?
[...] jednak pewność, że tracisz tkankę tłuszczową, a nie mięśnie? Celem odchudzania nie jest zredukowanie masy ciała lecz obniżenie procentowej zawartości tkanki tłuszczowej w organizmie! Generalnie przyjęta metoda na poprawę struktury ciała polega na stymulowaniu mięśni przez trening z obciążeniem i zredukowanie tkanki tłuszczowej dzięki [...]
A czy odżywki nadają się do obróbki termicznej? :-P Z tego co pytałem u mnie na uczelni Panią Mgr. inż. Z technologii żywności to powiedziała że białko pod wpływem wyższej temperatury będzie lepiej w organizmie wykorzystane nawet :)
a wczoraj ważyłeś się? a jeszcze apropos ładowania bo nie odpowiedziałeś czy będziesz coś zmieniał ;) moim zdaniem za dużo białka załadowałeś i dlatego Cię zapchało, możesz rozważyć korektę, ale zrobisz jak uważasz a senność, zmulenie to oczywiście cukier i insulina szalejąca w organizmie powodująca jego skoki, to chyba raczej standard
Archeolog ze mnie ale "Pseudofedyryna jest wyłącznie środkiem hamującym czynności alergiczne w organizmie." Buahahahaha większych bzdur nigdy nie czytałem na temat pseudo czy efki. Efe.. jak i pseudo nie mają nic wspólnego z blokowaniem histaminy więc nie ma nic wspólnego z alergiami różnej maści...
[...] zwiększone magazynowanie wody w mięśniach. Jest ro spowodowane min. przez to, że powoduje do zwiększenia jej ilości w komórkach (bez suplementacji też występuje w naszym organizmie, dostarczamy ją np. z mięsa) a to powoduje wzrost poziomu płynów w organizmie. Kolejna sprawa to to że dodatek kreatyny zwiększa możłiwości mięśni do magazynowania [...]
[...] krwi, ale należy pamiętać, iż zbyt wysokie spożycie tłuszczów wielonienasyconych jest niekorzystne, szczególnie gdy używa się ich do smażenia. Ulegają one łatwo utlenianiu w organizmie, tworząc wolne rodniki, które mogą niszczyć komórki i przyczynić się w ten sposób między innymi do rozwoju nowotworów (dieta bogata w antyutleniacze pomaga w [...]
Gania, Skippi, pomijąc niemały fakt, że przyczyn bulimii powinno się szukać w psychice to z rzeczy całkowicie prozaicznych powiem tylko, że zażywanie bio-chromu może pomóc. polecam Bio-Chrom firmy Pharma Nord (30 tabletek 19,97zł). bierze się jedną dziennie. chrom z reguły ogranicza "pęd" na słodkie ale u mnie działa na całej linii, nie [...]
[...] parokrotnie na sobie z powodzeniem testowałem. Mowa o tłustej wędzonej makreli ma kolację. Wg posiadanej przeze mnie wiedzy, tłuszcz z makreli, nie dość ze nie pozostaje w organizmie, to umożliwia łatwiejsze uwalnianie do celów energetycznych innych jego posiadanych zapasów. To wiedza sprzed iluś tam lat, możliwe więc, że WODYN zaraz ją [...]
[...] że w domu ciężźarowo jest lipa,ale staram się to "nadrabiać" utrudnieniem ćwicxeń wynikającym z zastosowanego sprzętu no i czasem przerw. Waga wciaż niska jak na mnie, 82,8kg. Kończę wreszcie kreatynę, do końca miesiąca przy obecnym treningu postaram sie wykorzystać fakt,że jejpodwyzsoy poziom będzie w organizmie, a od nowego roku coś zmienimy.
[...] i tak jest zasadotwórcza-dopiero kiedy policzysz PRAL tych produktów dowiesz się,jaki mają potencjał Obawiam się, że koleżanka ma racje. Z tą różnicą, że kwas cytrynowy jest kwasem łatwo utlenianym w organizmie. Natomiast kwas benzoesowy nie. Stąd borówki, czy żurawina, mimo, iż odczyn mają zasadowy, działają zakwaszająco na organizm.
luki1503 jeśli możesz sobie pozwolić na zakupienie izolatu to jak najbardziej polecam, po pierwsze wchłonie się dużo szybciej niż koncentrat( tym samym nasyci Twoje mieśnie aminokwasami w ciągu kilkunastu minut) a po drugie izolaty zawierają znacznie więcej aminokwasów niż koncentraty.O walorach smakowych się nie dyskutuje bo każdy lubi co innego [...]